Βάζουμε την παράσταση… Βάζετε το χώρο;

7/13/2017 11:11:00 μ.μ. la-strada.gr 0 Comments Η Ομάδα Θεάτρου  la strada σας εύχεται καλό καλοκαίρι και σας  προτείνει για την επόμενη σχολική χρονιά...

Τα καινούρια  ρούχα του Αυτοκράτορα του Χ.Κ. Άντερσεν
Το κλασικό παραμύθι μεταμορφώνεται σε μια διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική και τραγούδια  από τη περιοχή της Μεσογείου. Τα παιδιά συντροφεύουν τον Αυτοκράτορα σε μια περιπέτεια αυτογνωσίας και μέσα από τις γκάφες του και τα κόλπα των ραφτάδων ανακαλύπτουν ποιος είναι πραγματικά γυμνός…
Ο παπουτσής και τα ξωτικά
Το παραμύθι των αδελφών Γκρίμ (Grimm)  έρχεται στο σχολείο σας και σας ζητάει να φτιάξουμε μαζί την πιο νόστιμη παπουτσοσαλάτα. Να βοηθήσουμε μαζί με τα ξωτικά τον παπουτσή και τη γυναίκα του να προλάβουν τις παραγγελίες πριν αλλάξει η   χρονιά. Κι αν δεν προλάβετε μέχρι τα Χριστούγεννα τα ξωτικά σας υπόσχονται ότι θα έρθουν όποτε τα ζητήσετε!!!
Το καράβι με το φόβο
Ένα  λαϊκό  παραμύθι  με ζωντανή μουσική και διαδραστικά παιχνίδια. Μια παράσταση για ένα γενναίο παλικάρι που  ξεκίνησε να πάει να βρει το φόβο. .. και στο δρόμο του συνάντησε και δράκους και νεράιδες και φεγγάρια και φόβους και τρόμους και χαρά και πολύ αγάπη… Ένα ταξίδι  στα συναισθήματα, τη δύναμη και τη χρησιμότητα τους. 
  Το πιο γλυκό ψωμί 
 Η ιστορία ενός βασιλιά που δεν δούλεψε ποτέ και ανακαλύπτει τη χαρά της δουλειάς και την αξία της καλλιέργειας της γης. Μια ευκαιρία για τα παιδιά να κατανοήσουν την αξία της επαφής με τη γη, της εργασίας και τον κύκλο της κατασκευής του πιο βασικού τροφίμου της διατροφής μας. Μια επαφή με παραδοσιακά μουσικά ακούσματα. Στο τέλος τα παιδιά ζυμώνουν μαζί μας το δικό τους ψωμί.
Στο τέλος των παραστάσεων δίνεται  υλικό προς αξιοποίηση. Οι παραστάσεις είναι διαδραστικές με καθοδηγούμενους αυτοσχεδιασμούς με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων και τραγουδιού. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την παραδοσιακή μουσικη, την έννοια της ομάδας και γίνονται συν- δημιουργοί στη θεατρική πράξη.
Η ομάδα θεάτρου  la strada  δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάτρου για παιδιά από το 2008 με αρχική ονομασία ΟΜΑΔΑ ΒΙΔΩΜΑ. Συνεργάζεται με συγγραφείς,μουσικούς, θεατρολόγους, εμψυχωτές, παιδαγωγούς , παρουσιάζοντας παραστάσεις σε  θέατρα(Θέατρο Ορφέας, θέατρο Έναστρον, θέατρο Παραμυθίας), φεστιβάλ, δήμους, πολυχώρους , σχολεία , παιδικές εκδηλώσεις και παρτυ.
Η ομάδα  la strada  είναι στη διάθεση σας για προκρατήσεις ημερομηνιών .
Υπεύθυνες επικοινωνίας Βικυ Θαλασσινού , Δώρα Θωμοπούλου
Τηλέφωνα  210 2286645,  6974807158

 Σας ευχόμαστε ένα υπέροχο καλοκαίρι!

You Might Also Like

0 σχόλια: