Δώρα Θωμοπούλου

7/15/2017 09:16:00 μ.μ. la-strada.gr 0 Comments

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδές. : Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ΘΕΜΕΛΙΟ.
Παρακολούθησε κύκλους σεμιναρίων με τους: Σοτιγκί Κογιατέ, Ν. Κοντούρη, Σ. Βούλγαρη, Β. Ανδρέου, Δ. Ήμελλο, Στ. Λιβαθινό, Β. Θεοδωρόπουλο, Α. Καραζήση κ.ά.
Στο θέατρο συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες  : Ι. Ψαρρά, Χ.Τσάγκα, Α. Κασόλα, Ι. Δρόσο, Γ. Σταματίου, Μ. Ζωγραφίδη, Ε. Παπαιωάννου, Κ. Σταμουλάκη, Η.Γραμματικό,Λ.Παπαδόπουλο, Α.Καλλιάνη, Γ.Καλατζόπουλο , Τζ. Αρσένη κ.ά.
Είναι ιδρυτικό στέλεχος της θεατρικής ομάδας la strada , με την οποία δραστηριοποιείται από το 2008, παρουσιάζοντας παραστάσεις που στηρίζονται στο αφηγηματικό θέατρο για παιδιά και ενήλικες. Είναι στενή συνεργάτης της Ομάδας Τέχνης ΑΣΥΛΙΑ. Έχει εργαστεί ως θεατρολόγος και βοηθός σκηνοθέτη  στο θέατρο. Συμμετέχει στην διοργάνωση σεμιναρίων θεατρικής αγωγής για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Συμμετείχε σε ταινίες μικρού μήκους, καθώς και σε τηλεοπτικές σειρές .Τα τελευταία 3 χρόνια ανήκε στο δυναμικό του ΚΘΒΕ, συμμετέχοντας ως ηθοποιός σε παραγωγές του .Την τρέχουσα θεατρική περίοδο συμμετείχε στην παράσταση La Cocinera του Eduardo Machado που παρουσιάστηκε σε πανελλήνια πρώτη στο θέατρο Αγγέλων Βήμα σε σκην. Λεωνίδα Παπαδόπουλου και στην παράσταση για παιδιά  Το Καράβι με το Φόβο, λαϊκό παραμύθι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική στο θέατρο Παραμυθίας. Είναι Γραμματέας του Τομέα Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.