Βίκυ Θαλασσινού

7/17/2017 07:02:00 μ.μ. la-strada.gr 0 Comments

Η Βίκυ Θαλασσινού γεννήθηκε στην Αθήνα . Σπούδασε παιδαγωγός και εμψυψώτρια στο Αθηναϊκό κέντρο Παιδαγωγικών Ερευνών και Σπουδών. Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Σχολή Δραματικής Τέχνης Δ. Φωτιάδη, ενώ είναι τελειόφοιτη στο ΕΚΠΑ, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια υποκριτικής, κινηματογράφου  και γραφής (μεταξύ άλλων, σωματικού θεάτρου με τον Σοτιγκύ Κουγιατέ, γραφής στο ΕΚΕΒΙ, και εργαστήριο γραφής με τον Α. Φλουράκη) κλ.
Από νεαρή ηλικία ασχολείται με την συγγραφή θεατρικών έργων και παραμυθιών. Έχει βραβευτεί από την Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το θεατρικό έργο «Καλώς ήρθες Διόνυσε» 1996 , από την ένωση σεναριογράφων Ελλάδας 1ο βραβείο διασκευασμένου σεναρίου για ταινία μεγάλου μήκους «Ράτσα Νεγκατίβα» σε συνεργασία με τη Μ. Μαλλούχου2015. Το έργο της «Ηθοποιοί είστε και φαίνεστε» ανεβαίνει το 2003 στο φεστιβάλ του άδειου χώρου στο Εθνικό θέατρο, ενώ το έργο «Τι απέγινε ο Ριχάρδος» ανεβαίνει το 2012 στο φεστιβάλ divised theatre στο θέατρο του Νέου Κόσμου και στο θέατρο Βρυσάκι. Το 2010 ανεβαίνει στο θέατρο Ορφέας το έργο «Η Αλίκη στη χώρα των γευμάτων», ενώ κάθε χρόνο ανεβαίνουν έργα για παιδιά από την ομάδα  la strada της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος από το 2009.
Έχει εκδώσει δύο βιβλία στις εκδόσεις Μίνωα «Η καμηλοπάρδαλη που αγαπούσε  τα καπέλα»2006 (δύο εκδόσεις και συμμετοχή στο φεστιβάλ της Μπολόνια) και « Η απαγωγή του Αϊ Βασίλη»2007
Παράλληλα σαν ηθοποιός συμμετέχει σε παραστάσεις (Βάκχες σκν. Ν.Παροίκος, Ειρήνη σκν. Χρ. Τσάγκας, Ρομπέρτο Τσούκκο σκν. Ν. Σακαλίδης, Ο Λόγος που Μένει, Το τελευταίο Ρούχο σκν. Ν.Γραμματικός) κλ.