Μαρία Κοτσίρη

7/15/2017 09:19:00 μ.μ. la-strada.gr 0 Comments

Η Μαρία Κοτσίρη γεννήθηκε στην Αθήνα (1967). Άρχισε να τραγουδάει ρεμπέτικα από μικρή (1983) σε ταβέρνες της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ παράλληλα έπαιζε ηλεκτρικό μπάσο σε συναυλίες με συγκροτήματα και συνθέτες όπως ο Περικλής Χαρβάς και ο Νικόλας Άσιμος.
Το 1987 περιοδεύει στην Ευρώπη παίζοντας αυτοσχεδιαστική μουσική στο ξυλόφωνο με τον Κώστα Καραμήτρο στα τύμπανα. Εκεί γνωρίζεται και παίζει με μουσικούς απ'όλο τον κόσμο όπως ο Αφρικανός κρουστός Kofi Ayivor από τους Osibisa.
Το 1995 επιστρέφει στην Ελλάδα και παρακολουθεί μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού με τη Δόμνα Σαμίου στο Μουσείο Λα'ι'κών Οργάνων και Βυζαντινής μουσικής στη σχολή του Σίμωνα Καρρά με τον Τάσο Φωτόπουλο . Επίσης στο Ωδείο Αθηνών στο τμήμα παραδοσιακών οργάνων και τραγουδιού με τους Χρήστο Τσιαμούλη, Σωκράτη Σινόπουλο, Κατερίνα Παπαδοπούλου.  
Το 2007 έπαιξε ξυλόφωνο στο Jazz Fusion συγκρότημα ''Explorers'' (Χρ.Στασινόπουλος, Κ.Καρμήτρος,Αλ.Καρακαντάς,David Cross,Hugh Hopper) στο Μικρό Μουσικό Θέατρο και στο Roreo club.  Σε βραδιές αφήγησης παραμυθιών στο Altamira συνόδευσε παίζοντας πολίτικο λαούτο (λάφτα) και τραγουδώντας τους ηθοποιούς Κρατερό Κατσούλη . Υρώ Μανέ, Θανάση Αλευρά, Μαρία Σολωμού, Πέτρο Λαγούτη, Γωγώ Μπρέμπου και άλλους.   
Το 2012-13 παίζει λάφτα και τραγουδά ζωντανά στη θεατρική παράσταση ''Mikrasia'' στα θέατρα ''κάτω απ'τη γέφυρα'' ,''Αγγέλων Βήμα'' και ''Beton 7''.  
Φέτος συνεργάζεται με τις ηθοποιούς Βίκυ Θαλασσινού και Δώρα Θωμοπούλου στην παιδική παράσταση ''Το καράβι με το φόβο''που θα παίζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο ''Παραμυθίας'' επίσης διδάσκει παραδοσιακό τραγούδι στον Όμιλο Ελληνικών Τεχνών στην Πλάκα.